Volgens de Chinese astrologie ben je een:


  Paard
 


Paarden zijn onafhankelijk en avontuurlijk ingesteld. Ze hebben behoefte aan veel variatie en zijn daarom erg veranderlijk, misschien zelfs wat onberekenbaar. Dit maakt dat de energie, die ze in overvloed hebben, vaak niet structureel wordt aangewend en zich dan ook niet in concrete resultaten uitkristalliseert. Wellicht is dat de reden waarom Paarden tamelijk weinig zelfvertrouwen hebben.

Hun gebrekkige zelfvertrouwen maakt dat Paarden niet gemakkelijk zijn in de omgang. Ze zijn koppig en kunnen snel driftig worden. Ze zijn tot weinig concessies bereid, want hun persoonlijke vrijheid staat zeer hoog in hun vaandel. Anderzijds stellen ze hoge eisen aan hun medemens. Ze willen dat de dingen gaan zoals zij willen en zijn bepaald egocentrisch te noemen.

Dat Paarden zo onbestendig zijn, heeft zeker ook met hun veranderlijke humeur te maken. Ze laten zich vooral door hun gevoel leiden. Paarden kan men maar beter veel afwisseling en bewegingsruimte geven. Alleen dan komen hun talenten naar buiten. Het is ook belangrijk dat ze alle gelegenheid krijgen om hun gevoelens te uiten. Krijgen ze die niet, dan kunnen ze in de contramine gaan.

 

© Astro Media

« Terug naar overzicht