Volgens de Chinese astrologie ben je een:


  Slang
 


Slangen zijn primair denkers, maar dan op een meer filosofisch niveau. Ze hebben een sterke intuïtie en laten zich daardoor leiden. Ze vertrouwen op hun eigen oordeel, eerder dan de adviezen van anderen ter harte te nemen. Omdat ze meestal ook gelijk hebben, zullen anderen vaak bij hen te rade gaan en op die wijze kunnen slangen erg invloedrijk worden.

Slangen hebben oog voor nuances en genieten dan ook van de verfijnde dingen van het leven. Door hun vele talenten zullen ze nooit krap bij kas zitten, zodat ze zich doorgaans ook kunnen veroorloven wat ze willen. Als het om zaken gaat, zijn ze behoedzaam en slim. Slangen die in armoede zijn opgegroeid, kunnen gierig zijn en al te fanatiek in het najagen van bezit.

Anderzijds kunnen Slangen zeer gul zijn. Willen ze echter beslist iets bereiken, dan focussen ze zich volledig op zichzelf en ze kunnen dan zelfs meedogenloos zijn. Ze stellen hoge eisen aan anderen en staan tegelijk wat wantrouwend tegenover hun medemens. Ze vinden het wel belangrijk door anderen geaccepteerd te worden. Slangen zijn binnenvetters en kunnen om die reden veel haat in zichzelf genereren. Ze kunnen dan onberekenbaar zijn.

 

© Astro Media

« Terug naar overzicht