Volgens de Chinese astrologie ben je een:


  Draak
 


Draken lopen over van energie. Ze zijn altijd in de weer. Ze kiezen reeds jong voor hun idealen, waarbij perfectionisme een prominente plaats inneemt. Ze leggen zichzelf hoge maatstaven op en zijn al net zo veeleisend tegenover anderen. Ze vinden het fijn om grote verantwoordelijkheden te dragen en zijn erg ambitieus. Men treft Draken vaak in belangrijke posities aan.

Zoals gezegd, hebben Draken veel energie. Omdat ze echter geneigd zijn daar wat onstuimig mee om te springen, lopen ze het risico vroegtijdig op te branden. In lijn hiermee zijn ze geneigd tot hoogmoedigheid. Ze houden van uitdagingen en proberen hun concurrenten te intimideren. Als ze kwaad zijn, kan men beter uit hun buurt blijven. Tegenover familieleden en vrienden zijn ze echter mild en behulpzaam.

Draken zijn wat dogmatisch ingesteld. Daarbij komen ze onomwonden voor hun visie uit en ze kunnen zelfs wat bot zijn. Hoewel ze vrijheid van meningsuiting zeggen voor te staan, lezen ze anderen graag de les. Ze zijn ook nauwelijks tot concessies bereid. Ze komen sterk en vastbesloten over en dwingen doorgaans bewondering af. Dit komt goed uit, want Draken zijn trots van aard. Om die reden vinden ze het ook moeilijk om hun fouten toe te geven.

 

© Astro Media

« Terug naar overzicht