Volgens de Chinese astrologie ben je een:


  Os
 


Ossen zijn vlijtige en volhardende werkers. Ze zijn rustig en hebben veel geduld. Ze zijn behoedzaam en gaan doordacht te werk. Ze zijn daarbij behoudend van aard en zullen niet snel afwijken van het geijkte patroon. Routinematig werk is voor hen dan ook ideaal. Ook anderszins zijn ze wat conservatief van aard. Het is moeilijk hen van mening te doen veranderen en ze kunnen bevooroordeeld zijn.

Bij Ossen weet men waar men aan toe is. Ze zijn loyaal en betrouwbaar. Dit maakt dat men hen vaak aantreft in verantwoordelijke posities. Plicht is voor hen iets heiligs. Het zal zelden voorkomen dat een Os een afspraak niet nakomt. Ze zijn praktisch ingesteld en laten zich sterk leiden door nuttigheidsoverwegingen. Wat ze doen, willen ze goed doen, en dit maakt hen soms traag.

Ossen zijn ingetogen en zullen niet snel hun gevoelens laten blijken. Ze staan liever niet in de belangstelling en werken graag achter de schermen. Daarbij speelt mee dat ze bang zijn om afgewezen te worden. Om die reden zullen ze ook niet snel vriendschappen sluiten. Ossen zijn erg gesteld op zekerheid, ook in materiële zin. Daardoor kunnen ze wat bezitterig overkomen.

 

© Astro Media

« Terug naar overzicht