Volgens de Chinese astrologie ben je een:


  Haan
 


Hanen zijn trots en onverschrokken, en staan graag in het middelpunt. Ze hebben een waardige uitstraling en gedragen zich onberispelijk. Ze zijn kies op hun uiterlijk en heel precies en gestructureerd in hun werk. Hanen zijn kritisch op anderen. Ze kunnen hun kritiek onomwonden uiten en daarmee anderen kwetsen. Ze zijn echter wel rechtvaardig en men weet met Hanen steeds waar men aan toe is.

Op discussies zijn Hanen verzot. Op die manier kunnen ze laten zien wat ze allemaal weten. Ze kunnen echter niet tegen verlies, en zijn dan ongenietbaar. Ze laten zich niets aanleunen en zullen juist proberen anderen van hun standpunt te overtuigen. Dit gaat hen goed af, want ze maken snel indruk op anderen, niet op de laatste plaats vanwege hun uitstekende verbale uitdrukkingsvaardigheid.

Vanuit hun behoefte aan bewondering spelen Hanen graag de baas. Dit maakt hen tegelijk kwetsbaar, want in feite hebben ze anderen nodig om hen te bevestigen in hun uitmuntende zelfbeeld. Hanen kunnen erg goed met geld omgaan en verdiepen zich graag in financiële problemen. Als ze wat meer geld uitgeven, is dat voor dingen waarmee ze anderen kunnen imponeren.

 

© Astro Media

« Terug naar overzicht